Grøn fredag

Den 9. juni holder Svendborg Kommune Grøn Fredag på Torvet i Svendborg for alle interesserede skoleklasser. Det er i anledning af klimaugen, som løber af stablen hele uge 23.

Grøn Fredag bliver en spændende og aktiv skoledag for alle klassetrin. Der bliver en masse aktiviteter og eksperimenter, som eleverne kan deltage i. De kan blandt andet være med til at bygge en kæmpe vandbane af affaldsmaterialer med Upfind.dk, deltage i natur og teknik-eksperimenter med Tåsingeskolens energiskole, eksperimentere med solceller og solfangere og bygge en solcellebil med Energitjenesten, høre om vandets historie med Svendborg museum, teste vedvarende energiteknologier med Erhvervsforskolen og smage og lave klimamad med Food, Erhvervsskolen. Se også vedhæftede plakat, som i næste uge vil blive rundsendt til alle skoler sammen med nogle bogmærker til uddeling til eleverne.

Der vil også være mulighed for, at I på dagen kan fremvise nogle gode løsninger, som I selv har lavet på jeres skole. Kontakt mig gerne, så kan vi aftale nærmere. Følg med på www.svendborg.dk/gronfredag, hvor aktiviteterne opdateres.

Endelig vil vi gerne invitere jer til at deltage i en konkurrence om de bedste grønne idéer. De skal indsendes som små film. Vinderne offentliggøres på Grøn Fredag kl. 12.30 og overrækkes 1000 kr. til klassekassen. Jeg har vedhæftet et dokument, som beskriver konkurrencen, og hvordan I kan udnytte det hvis I er Grønt Flag Skole (ikke et krav). Læs desuden mere på www.svendborg.dk/gronfredagkonkurrence

Håber I vil bakke op om arrangementet, så vi kan få en festlig og aktiv dag.

Der er gratis transport til skoler, som har mere end 10 km til Svendborg. Kontakt Hanne Klit: hkl@vandogaffald.dk for bookning af bus.

Læs mere om konkurrencen her: Alt om konkurrencen – vind 1000 kr

Download plakaten her: Aktiv Grøn Fredag – Plakat

 

Scheduled 0. klasse 1. klasse 10. klasse 2. klasse 3. klasse 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse 8. klasse 9. klasse Arrangement Fag Indskoling Nat / Tek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *