Flygtningelejren – Teaterforestilling

Teatrets magi, historiens vingesus og virkelighedens tyngde
I november 2019 åbner Teater R og Øhavsmuseet for ”Flygtningelejren”, og inviterer ind til en unik teaterforestilling, der ved at kombinere teatrets magi med historiens vingesus og virkelighedens tyngde, bringer tilskuerne helt tæt på en række gribende og autentiske skæbnefortællinger. På baggrund af et samarbejde mellem historikere og kunstnere udfolder forestillingen beretninger fra fynske flygtningelejre under 2. Verdenskrig og fra vor tids asylcentre. Beretninger der handler om at miste, at kæmpe, elske, håbe, og at rejse og være hjemløs i en fremmed verden.

Billeder og kroppe
I sit kunstneriske udtryk kombinerer forestillingen teaterets virkemidler med fotokunsten. En dramatiker bearbejder og dramatiserer historiske beretninger, og fortællinger indhentet fra nutidens flygtninge, og en fotograf skaber det billedmateriale, der udgør det scenografiske udtryk. To skuespillere står på scenen og bruger fotografierne – på forskellig vis – til at vække de dramatiserede fortællinger til live. Det bliver et unikt samarbejde mellem billeder og kroppe, mellem det fastfrosset og det foranderlige; fortidens stillestående glimt og nutidens skiftende øjeblikke. Således vil forestillingen – med få virkemidler – zoome helt tæt på begivenhederne, menneskene og følelserne, så vi ikke bare forstår historierne, men så vi også mærker dem.

Rejsen
Forestillingen vil turnere rundt på Fyn, og bringe ”Flygtningelejren” ud til så mange publikummer som muligt. Vi ønsker især at invitere elever fra folkeskolens overbygning med på rejsen, og også vise dem, at historie ikke bare handler om årstal og navne, men at historie også handler om rigtige
mennesker og følelser, at mennesker uanset tid, sted og nationalitet er og bliver mennesker. Teaterforestillingen vil også være et oplæg til videre faglig fordybelse inden for fagene: Dansk, Samfundsfag og Historie. ”Flygtningelejren” er en forestilling der tager tilskuerne med på en uforglemmelig rejse i tid og sted; som vækker fortiden til live, kaster lys over nutiden, og derigennem hjælper os med at tale om fremtiden; hvis vi vil forstå hvor vi er på vej hen, må vi vide hvor vi kommer fra.

Kontakt information
Navn Mette Broch  Jacobsen
Organisation / institution navn Øhavsmuseet Faaborg
Kontakt Telefon: 20 75 29 43
Email: MBJ@ohavsmuseet.dk
Økonomi Gratis
Adresse
Filer Tourplan
Klasse 7. klasse 9. klasse 8. klasse 10. klasse
Dansk
Læsning
Fremstilling
Fortolkning
Oplevelse og indlevelse, Undersøgelse, Fortolkning, Vurdering, Perspektivering
Kommunikation
Dialog, Krop og drama, Sprog og kultur, Sproglig bevidsthed
Drama
Dramaproduktion
Dramaanalyse
Historie
Kronologi og sammenhæng
Samfund (efter 4. kl.), Kronologi, brud og kontinuitet (efter 9. kl.), Det lokale, regionale og globale (efter 9. kl.)
Kildearbejde
Historiebrug
Historisk bevidsthed (efter 9. kl.)
Samfundsfag
Politik
Demokrati, Det politiske system, retsstat og rettigheder, Politiske partier og ideologier, Medier og politik, EU og Danmark, International politik
Økonomi
Sociale og kulturelle forhold
Socialisering, Kultur, Social differentiering
Samfundsfaglige metoder
Emneord Flygtninge,Drama,Kunst,hjemløs,fremmed,asyl
Hvornår Se Tourplan
Dato