Gavlmaleri – skitser til stor udsmykning

Gavlmaleri til din skole – lær at lave skitser til en stor udsmykning

Billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen har tilrettelagt en digital workshop, hvor hun fremviser og fortæller om de forskellige gavlmalerier, som hun har lavet til flere skoler og institutioner.

Workshoppen vil give eleverne mulighed for at lave et gavlmaleri til en udvalgt gavl på netop deres skole. I et selvvalgt format vil eleverne komponere et gavlmaleri, som tager udgangspunkt i et emne med mulighed for at fremme det personlige udtryk og budskab.

Materialet består blandt andet af 3 videofilm. I den første video møder man billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen i hendes atelier på Fyn. Hun viser rundt i atelieret og fremviser de mange forskellige redskaber, hun bruger i sin dagligdag.

I film nummer to lærer man, hvordan man laver en 3D pap-model efter et fotografi taget med en mobiltelefon. Når papmodellen er klar, får den en rygstøtte, så gavlen kan stå selv. På den måde ender projektet med 10-14 små opretstående gavle. De små gavlmalerier udstilles på skolen, og måske får skolen lyst til at udvælge et af dem til efterfølgende at blive opført i fuld størrelse på skolen.

I den sidste video fortæller Lisbeth Eugenie Christensen om sine egne overvejelser vedr. udsmykning af gavle. Hun viser også en række forskellige tegneteknikker, som andre børn har brugt i en lignende workshop. Der er rigtig mange tegneteknikker, som kan bruges til et gavlmaleri. Måske skal det udelukkende bestå af lige linjer eller det modsatte. Måske skal emnet fortolkes via et flot citat eller en dramatisk scene fra et computerspil, eller ved at benytte perspektivets mange muligheder for at fremhæve flade og dybde. Mulighederne er uendelige.

Workshoppen er et gratis tilbud gennem Kulturregion Fyn

Andre gratis kunst- og kulturtilbud fra Kulturregion Fyn kan se HER

Kontakt information
Navn Cecilia  de Jong
Organisation / institution navn Kulturregion Fyn
Kontakt Telefon:
Email: ceciliadejong@gmail.com
Økonomi Gratis
Adresse
Filer
Klasse 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse 9. klasse 8. klasse 10. klasse
Billedkunst
Billedfremstilling
Tegning og grafik, Maleri og collage, Skulptur og arkitektur
Billedanalyse
Billedkomposition, Billedfunktion
Billedkommunikation
Udstilling og formidling
Dansk
Læsning
Fremstilling
Fortolkning
Oplevelse og indlevelse, Undersøgelse, Fortolkning, Vurdering, Perspektivering
Kommunikation
Emneord digital,video
Hvornår Efter aftale
Dato